POZIV ZA UČEŠĆE na Internacionalnoj kreativnoj studentskoj radionici Podijelimo znanje 2021/2022.

Ciklus kreativnih radionica Podijelimo znanje projekt je koji su na nastavničkim kolegijima Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu započeli nastavnici ovog odsjeka akademske 2016/17. godine. Od tada, Ciklus se održava svake školske godine, u svakom izdanju obogaćen novim programskim okvirima. Osnovna ideja projekta je da potakne studente muzike na kreativno (muzičko) mišljenje i ponudi im prostor u kojem mogu djelovati samostalno ili u suradnji s kolegama, stjecati i proširivati svoja znanja o muzici, vezujući ih za srodne oblasti i promatrajući ih iz različitih aspekata.

Programski okvir Internacionalna kreativna studentska radionica Podijelimo znanje namijenjen je svima studentima otvorenog uma, koji su svoju potragu za dubljim razmišljanjima o prirodi, porijeklu, svrsi i funkciji muzičkih pojava spremni podijeliti sa svojim kolegama u formi kratkih individualnih i grupnih prezentacija, te o njima suvereno i argumentovano diskutovati i dakako, djelovati u internacionalnom prostoru.

Realizacija Internacionalne kreativne studentske radionice Podijelimo znanje 2021/2022. planirana je u periodu od 20. do 22. 04. 2022. godine, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Sa zadovoljstvom pozivamo učesnice i učesnike da uzmu učešće u petoj po redu Internacionalnoj kreativnoj studentskoj radionici Podijelimo znanje.

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona