Obavještenje za studente Prvog i Drugog ciklusa studija o dodatnom ispitnom roku!

Obavještavaju se studenti Prvog i Drugog ciklusa studija da će se dodatni ispitni rok, koji prema odluci Skupštine Kantona Sarajevo, a u vezi zahtjeva Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu podržane od Senata Univerziteta u Sarajevu i potvrđenog na 29. vanrednoj sjednici Senata Univerziteta od 01.10.2021. godine, održati od 04.10-17.10.2021. godine. Radi se o roku od dvije sedmice gdje se u prvoj sedmici polažu ispiti iz zimskog, a u drugoj sedmici ispiti iz ljetnog semestra.

S obzirom da je rok veoma kratak za organizaciju ispita, studenti su obavezni da se sa popunjenom prijavom za ispit jave profesorima kod kojih žele polagati ispit. Studenti koji žele polagati ispite iz II, III i IV godine javljaju se profesorima u terminu kada predmetni profesor ima predavanje iz predmeta koji polažete a prema novom rasporedu za akademsku 2021/2022. godinu.

Ukoliko student polaže ispit iz prve godine studija akademske 2020/2021. godine, a profesor u tom terminu ima predavanje sa prvom godinom akademske 2021/2022. godine, student je obavezan da se javi profesoru i dogovori termin u kojem će polagati ispit.

 

Prodekanesa za nastavu

doc. dr. Valida Akšamija-Tvrtković

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona