VAŽNO OBAVJEŠTENJE - ODLUKE SENATA

 

Senat Univerziteta u Sarajevu je na 29. vanrednoj sjednici održanoj 01.10.2021. godine donio Odluke koje se nalaze u sklopu ovog obavještenja.

Molimo studente da pažljivo pročitaju Odluke.

Studenti imaju pravo da prenesu najviše 15 ECTS studijskih bodova ili najviše tri nepoložena ispita. Studenti koji su predali svoje indekse na ovjeru semestra u studentsku službu, a na njih se odnosi ostvarivanje prava na prenos 15 ECTS ili tri nepoložena ispita, u obavezi su preuzeti svoje indekse iz studentske službe, te u semestralnim listovima i ŠV obrascima unijeti izmjene o godini studija. Isto se odnosi i na studente koji će polagati ispite u dodatnim ispitnim rokovima, a mijenjat će godinu studija.

Redovni-samofinansirajući studenti s prosjekom ocjena osam ili više, a koji su položili sve predmete iz prethodne godine, te koji su plaćali studij do tada, oslobođeni su plaćanja školarine za ovu akademsku godinu. Potrebno je da popune zahtjev i predaju u studentsku službu. Ako su već uplatili školarinu, a utvrdi se da ispunjavaju uvjete, podnijet će i zahtjev za povrat sredstava na protokol Akademije.

 

07.10.2021. godine                                                                     STUDENTSKA SLUŽBA

 

  

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona