Obavijest o načinu realizacije nastave od 13.4.2021. godine

Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, obavještavamo studente da će se individualna nastava (nastava instrumenta) od 13.4.2021. godine moći održavati u kabinetima na Muzičkoj akademiji, isključivo uz poštivanje epidemioloških mjera i poštujući radno vrijeme Akademije.

Teorijska nastava će se održavati isključivo online, kao i vježbe i ispiti ukoliko je to moguće tehnički organizovati u skladu sa nastavnim planom i programom predmeta.

Nastava instrumenta, praktične vježbe i ispiti, gdje je to neophodno,  mogu se realizirati u prostorijama Akademije, uz obavezno pridržavanje higijensko - epidemioloških mjera propisanih od nadležnih organa i institucija (distanca od 2 metra, obezbjeđenje 7m2  po osobi, obavezno nošenje maske sve vrijeme i sl.).

Svi uposlenici i studenti Muzičke akademije dužni su pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera, preporuka i smjernica nadležnih organa i institucija.

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona