KONKURS ZA STIPENDIJE: 42 jednokratne stipendije u iznosu od 1000 KM - Klika Foundation poziva studente Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci da se prijave!

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo o pokretanju Klika Foundation programa stipendiranja studenata i studentica dodiplomskog i posdiplomskog studija sa svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci.

Riječ je o programu koji se realizuje u sklopu Klika #giveBack inicijative i jedne od osnovnih vrijednosti na kojima se temelji kultura kompanije. U okviru ovog programa dodijelit ćemo 42 jednokratne stipendije u iznosu 1000 KM po jednom najboljem studentu/najboljoj studentici sa svakog od fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banja Luci (na dodiplomskim ili postdiplomskim studijima).

Stipendije su namijenjene studentima i studenticama završnih godina dodiplomskih i postdiplomskih studija (oni koji će tokom školske 2021/2022 biti završna godina studija), koji su angažirani, talentovani i strastveni u oblastima koje ih zanimaju i koji aktivno rade na razvoju svoje karijere i kreiranju prilika kako za sebe, tako i za svoje kolegice i kolege.

Kriteriji za prijavu, kao i popis potrebne dokumentacije, navedeni su u pozivu za prijave koji se nalazi u prilogu ispod.

Krajnji rok za prijavu je 15. august 2021. godine u 23:59, a prijave se vrše putem maila stipendije@klika.ba.

Za više informacija o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji, posjetite www.klika.ba/news.

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona