Viša asistentica na Odsjeku za gudačke intrumente i gitaru, Lorena Milina već treću godinu za redom organizira Fermata festival - festival klasične glazbe na otoku Korčuli u Hrvatskoj (17. – 20. 9. 2022.)

Viša asistentica na Odsjeku za gudačke intrumente i gitaru, Lorena Milina već treću godinu za redom organizira Fermata festival - festival klasične glazbe na otoku Korčuli u Hrvatskoj. Festival je u protekle dvije godine ugostio već pozamašan broj glazbenika te pružio priliku i mladim talentima. Ove godine fokus je na gudačkom orkestru u kojem učestvuju profesori, asistenti i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Od 17. do 20. 9. 2022. godine u prekrasnom ambijentu katedrale sv. Marka, Atriju Gradske vijećnice u Korčuli i crkvi sv. Roka u Lumbardi publika će imati priliku uživati u atraktivnom programu; djelima E. Elgara, J.S. Bacha, A. Vivaldija, M. Brucha i L. Sorkočevića, uz solistice: Aidu Deljkić, Anamariju Marić, Almu Dizdar, Tamaru Arsovski i Lorenu Milinu.

Uz gudački orkestar koji će koncerte održati u Lumbardi i Korčuli, u katedrali sv. Marka predstavit će se i trio Musica Salinea, trio HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla. Za ovu priliku svirat će djela skladatelja R. Matza, D. Pejačević i A. Arenskog.

Detalje možete pratiti na stranici Fermata festivala: https://www.facebook.com/korcula.fermata