Umjetnički saradnik Fuad Šetić, MA imenovan za počasnog dirigenta K-Orkestra iz Yangpyeong-guna (Južna Koreja)!

Godina 2021. uprkos teškim uslovima za bavljenje izvođaštvom za umj.sar. Fuada Šetića počela je jako uspješno.

Nakon imenovanja za aktivnog člana (dirigenta) Muzičkog udruženja Giuseppe Verdi iz Guadalajare (Meksiko) u januaru ove godine, Šetić je ostvario saradnju i sa Organizacionim odborom K-Classic iz Yangpyeong-guna (Južna Koreja), gdje je imenovan za počasnog dirigenta K-Orkestra.

 

Muzičko udruženje Giuseppe Verdi djeluje s ciljem da približi umjetničku muziku većem broju publike, a kroz svoja četiri osnovna cilja:

1. muzičko obrazovanje potpomognuto strateškim saradnjama,

2. promocija umjetničke muzike 20. i 21. stoljeća i kompozitora širom svijeta,

3. muzičke razmjene umjetnika iz raznih dijelova svijeta, te

4. organizacija kurseva, radionica, festivala, itd., a koji bi pomogli muzičarima da prevaziđu probleme sa kojima se susreću u svojoj svakodnevnici.

 

Projekat K-Classic pokrenut je u oktobru 2012. godine i već skoro desetljeće aktivno djeluje na polju promocije i njegovanja muzike zapadnoevropske i svjetske umjetničke misli, ali i korejske umjetničke muzike, s ciljem internacionalizacije umjetničke scene u Južnoj Koreji, ali i umrežavanja i razmjene muzičara sa ostatkom svijeta.

Ovi internacionalni uspjesi mladog umjetničkog saradnika zasigurno su značajan korak i za post-pandemijsku revitalizaciju bosanskohercegovačke umjetničke muzičke scene, ali i povećanje vidljivosti Muzičke akademije i Univerziteta u Sarajevu.

Adresa dogadjaja: 
Yangpyeong-gun, Južna Koreja
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona