U Mostaru održan koncert u čast operne dive Marije Callas na kojem su nastupili profesorica Vedrana Šimić i dirigent Dario Vučić – (17.12.2023.)

U nedjelju, 17. 12. 2023. u HD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru održan je koncert u čast operne dive Marije Callas. Koncert je održan povodom 100 godina od rođenja velike svjetske operne dive.

Na koncertu su nastupali Vedrana Šimić, sopran, Ivana Milinčić, sopran, Nikolina Zovko, mezzosopran i Aleksandar Dragojević, bariton, u pratnji Simfonijskog orkestra Mostar, a pod dirigentskom palicom maestra Darija Vučića. Na programu su većinom izvedena djela iz repertoara koji je izvodila Maria Callas, ali i repertoara ostale operne literature.

Adresa dogadjaja: 
HD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona