Prof. dr. YeonJu Jeong održala niz majstorskih radionica za učenika iz 13 gradova BiH

Kao pripremni korak za Audiciju za 2. “Muzički kamp za mlade virtuoze”, koja će biti upriličena 9. februara 2024. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. YeonJu Jeong je u periodu od 26. januara do 5. februara priredila niz majstorskih radionica za učenike muzičkih škola iz 13 gradova Bosne i Hercegovine.

Prva majstorska radionica održana je 26. januara u Muzičkom centru “Pavarotti” u Mostaru za učenike iz Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega i Trebinja kojoj je prisustvovalo 7 mladih violinista iz klase prof. Ane Pranjković.

Zainteresirani učenici iz Banja Luke i Bihaća okupili su se 29. januara u JU Umjetničkog školi “Vlado Milošević”, te je majstorskoj radionici prisustvovalo 11 violinista iz klase profesorica Biljane Radulović, Jovanke Vulin i Ljubice Crnobrnja.

Majstorska radionica za učenike iz Tuzle i Bijeljine upriličena je 1. februara u Muzičkoj školi “Čestmir Mirko Dušek” i pohađalo je 5 učenika iz klase prof. Jasmine Kasumagić.

U Srednjoj muzičkoj školi Zenica 2. februara prof. Jeong je radila sa 7 učenica iz Zenice iz klasa profesorica Envere Merdanović, Alme Šatorović i Amne Bihorac, 1 učenicom iz Žepča prof. Adnana Handanagića i 2 učenika iz Novog Travnika iz klase prof. Ajle Đidić.

Ciklus majstorskih radionica zaokružen je 5. februara u OMŠ “Mladen Pozajić” gdje je učestvovalo 6 učenica iz različitih sarajevskih škola i klasa profesorica Nejre Kovač, Amile Jankoski i Lorene Miline.

Drugi “Muzički kamp za mlade virtuoze”, koji će se održati od 21. do 29. aprila 2024. godine u Sarajevu, realizira Udruženje “Artes” u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu – Centrom za muzičku edukaciju i Odjelom za umjetnost, umjetničkoistraživački rad, kulturu i sport Univerziteta u Sarajevu.

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona