Pijanist Peđa Mužijević održao predavanje o kustoskoj praksi u muzici za studente Muzičke aakademije UNSA – (09.05.2024.)

Pijanist Peđa Mužijević održao je predavanje o kustoskoj praksi u muzici za studente Muzičke aakademije UNSA. Na osnovu svog iskustva kao kustosa muzičkih programa i umjetničkog direktora Baryshnikov Arts Centra i niza drugih institucija i festivala sa kojima sarađuje, Mužijević je govorio o programiranju muzičkih dogđaja, načinima na koje koncertni život figurira u savremenim društvima i osvrnuo se na različite produkcijske izazove. Predavanje je održano u četvrtak, 9. maja 2024. godine na Muzičkoj akademiji UNSA.

Mužijević će otvoriti ovogodišnje izdanje festivala Majske muzičke svečanosti. Koncert ovog pijaniste internacionalnog renomea bit će upriličen u subotu, 11. maja 2024. u 19:00 u Domu Oružnih snaga BiH. Ulaz je slobodan.

Adresa dogadjaja: 
Koncertna sala "Cvjetko Rihtman"
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona