Održan koncert studenata Muzičke akademije UNSA (25.01.2023.)

Januarski repertoar Koncertne sezone Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) zaokružen je koncertom studenata različitih odsjeka MAS koji je održan sinoć, u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”.

Koncert je otvoren nastupom Emili Mišić (udaraljke) i Tea Udovića (udaraljke) koji su izveli “Specchio” za multipercussion duo Luigija Marinara, nakon čega je Vedad Husomanović (harmonika) svirao “Postscriptum” Bogdana Dowlasza. Mladi akordeonista Atif Krdžić predstavio se izvedbom kompozicije “Fragilissimo” Gorka Hermose.

Repertoar je uključio i tri prepoznatljiva djela pijanističke literature i to prvi stav (Allegro maestoso) Sonate u a molu, KV 310 Wolfganga Amadeusa Mozarta, koji je svirala Esma Babić, “Nocturne” u F duru op. 15 Frédérica Chopina, u interpretaciji Meline Šišić, i “Étude-Tableau” op. 39, br. 2 Sergeja Rahmanjinova, koju je izvela Iman Jahić.

Ovom prilikom nastupile su i mlade flautistice Merima Hubjer, koja se predstavila interpretacijom Osam komada za flautu solo Paula Hindemitha, dok je Marija Mila Milas svirala “Pièce” za flautu solo Jacquesa Iberta.

Na programu se našla i čuvena tema iz filma “Schindler’s List” u izvedbi Josipa Zubonje (gitara), a koncert je zaokružen nastupom Marije Mile Milas (flauta) i Roka Škobića (gitara) koji su interpretirali “Nightclub 1960” iz “Histoire du Tango” Astora Piazzolle.

 

Foto: Emir Kurtanović

Adresa dogadjaja: 
Koncertna sala „Cvjetko Rihtman“ Sarajevo
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona