Objavljen INSAM Journal of Contemporary Music, Art and Technology no. 11

U izdanju INSAM Instituta za savremenu umjetničku muziku, objavljen je jedanaesti broj INSAM Journal of Contemporary Music, Art and Technology koji je 2018. godine pokrenula i infrastrukturno učvrstila dr. Hanan Hadžajlić, viša asistentica na Odsjeku za kompoziciju Muzičke akademije UNSA, a strukturno i idejno postavila muzikologinja dr. Bojana Radovanović, glavna urednica časopisa i naučna saradnica Muzikološkog instituta SANU. Zamjenik glavne urednice je mr. Rijad Kaniža, asistent na Odsjeku za muzikologiju i etnomuzikologiju Muzičke akademije UNSA.

Novi broj objedinio je radove autora iz Australije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Malezije, Poljske, Srbije i Velike Britanije.

 

INSAM Journal of Contemporary Music, Art and Technology je međunarodni recenzirani naučni časopis posvećen savremenoj umjetničkoj muzici, vizuelnim i izvođačkim umjetnostima i njihovoj relaciji sa tehnologijom. U periodu od pet godina kontinuiranog publiciranja, INSAM Journal stvorio je prostor za predstavljanje novih istraživanja transdisciplinarnog tipa usmjerenih na sagledavanje različitih aspekata u tokovima savremenog svijeta i dostigao internacionalni domet.

U realizaciji dosadašnjih brojeva učestvovao je međunarodni urednički tim, kao i autori iz cijelog svijeta, a o značaju ove publikacije svjedoči i činjenica da je indeksirana u značajnim bazama kao što su CEEOL, RILM, DOAJ i ERIH PLUS.

 

INSAM Journal no. 11 dostupan je na: https://insam-institute.com/insam-journal-issue-11/

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona