Masterclass u Mostaru: Ass. mr. Fuad Šetić posjetio Muzičku školu I i II stupnja

Ass. mr. Fuad Šetić boravio je 25. i 26. marta u Mostaru, gdje je na poziv Muzičke škole I i II stupnja održao predavanja i masterclass na temu "Stabat Mater: historija, still i interpretacija".

Masterclassu su prisustvovali učenici i profesori solo pjevanja, hora i orkestra. Kroz dva dana radionica, akcenat je bio na tehničkim i interpretativnim aspektima djela Stabat Mater G. B. Pergolesija.

Gostovanja osoblja u osnovnim i srednjim muzičkim/glazbenim školama širom BiH jedan je od bitnih segmenata rada Muzičke akademije, s ciljem osnaživanja međuinstitucionalne saradnje i umrežavanja učenika i profesora.

Posjeta i masterclass je realizovana u saradnji sa Muzičkom školom I i II stupnja Mostar i Centrom za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Adresa dogadjaja: 
Mostar
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona