Koncert studenata klavira Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu (14.12.2021.)

U okviru Erasmus+ programa, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu realizuje gostovanje Lidije Stanković, redovne profesorice klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, koja će u periodu od 13. do 17. decembra 2021. godine voditi majstorske radionice za studente klavirskog odsjeka. Osim profesorice Stanković, u Sarajevu će boraviti i njeni studenti, mladi pijanisti Anđela Dinić i Mladen Maksović, čiji će koncert biti upriličen u utorak, 14. decembra u 19 sati u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman” kao dio programa Svečanih decembarskih dana UNSA. Repertoar će obuhvatiti djela Johanna Sebastiana Bacha, Frederica Chopina, Franza Liszta, Maurice Ravela i Sergeja Rahmanjinova.

Anđela Dinić (Beograd, 2001) osnovne studije klavira završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao student generacije sa najvišim ocjenama (prosjek 10.00), u klasi prof. Lidije Stanković, gdje je trenutno na master akademskim studijama, kao najmlađi student na svojoj godini. Višestruka je dobitnica nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a kao najznačajnije izdvajaju se: prva nagrada na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola (2015, 2017), drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu (2012, 2016), prva i specijalna nagrada na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu (2014, 2015, 2016, 2017), prva i specijalna nagrada za izvođenje djela Frederica Chopina (2016, 2017), prva nagrada i Zlatna plaketa na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Janez Matičič” u Ljubljani (2018), prva nagrada i titula Laureata na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista Šabac (2019), kao i na Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Memorijal Matusja Blum” u Sarajevu (2019), te druga nagrada i Nagrada publike na “Isidor Bajić Piano Memorial” u Novom Sadu (2021).

Mladen Maksović (Smederevo, 2000) niže i srednje muzičko obrazovanje stekao je u MŠ “Kosta Manojlović” u Smederevu, u klasi prof. Branislave Ranitović. Trenutno je student treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Lidije Stanković. Tokom školovanja, osvajao je nekoliko nagrada na klavirskim takmičenjima od kojih se izdvajaju: Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola Srbije - dvije druge nagrade (2015, 2017) i prva nagrada (2019), druge nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu (2018), kao i na takmičenju “Città di San Donà di Piave” (2017).

Gostovanje profesorice Lidije Stanković i njenih studenata rezultat je kontinuirane saradnje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Ulaz na koncert je besplatan. S obzirom na ograničenja uslovljena epidemiološkim mjerama, rezervacija mjesta je obavezna i moguće je izvršiti telefonom na: 062 102 569 (Tel/SMS/Viber/WhatsApp) ili e-mailom: koncertna.sezona@mas.unsa.ba.

Adresa dogadjaja: 
Koncertna sala „Cvjetko Rihtman“ Sarajevo
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona