Koncert savremene muzike za klavir (29.12.2023.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu najavljuje koncert savremene muzike za klavir koji će se održati u petak, 29. decembra 2023. godine, u 18:00 u Maloj sali Muzičke akademije kao dio programa Svečanih decembarskih dana Univerziteta u Sarajevu.

Pijanisti Zlatan Božuta, Josipa Bošnjak, Benjamin Goletić, Mirza Gološ, Kristina Lazić i Nedim Seferović će izvesti djela O. Messiaena, J. Cagea, G. Ligetija, A. Pärta, B. Furrera i D. Rešidbegovića.

Koncert se realizira u okviru umjetničko-istraživačkog projekta “Performativni modeli u interpretaciji novih tehnika u klavirskoj literaturi internacionalnih i bosanskohercegovačkih kompozitora 20. i 21. stoljeća” koji se sprovodi uz podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Ulaz je slobodan.

Adresa dogadjaja: 
Mala sala MAS
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona