Koncert Orkestra Muzičke akademije UNSA (20.01.2023.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) najavljuje koncert Orkestra MAS koji će nastupiti u petak, 20. januara 2023. godine, u 19:30 u Gradskoj vijećnici Sarajevo, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, profesora na Odsjeku za dirigovanje Muzičke akademije.

Ovom prilikom kao solisti će se predstaviti Tara Kušić (flauta) i Stela Strnad (flauta), studentice u klasi prof. Sakiba Lačevića, koje će izvesti “Andante et Rondo” op. 25 za dvije flaute i gudački orkestar F. Dopplera, te Milutin Radulović (violina), student prof. Marka Simovića, koji će uz pratnju Fuada Šetića (čembalo), asistenta na Odsjeku za dirigovanje Muzičke akademije, interpretirati “Chaconne” za solo violinu i gudački orkestar T. A. Vitalija.

Na programu će se naći i Uvertira iz opere “Silvana” C. M. von Webera, te Simfonija br. 8 u h molu (Nedovršena) F. Schuberta.

Ovaj događaj realizuje se pod okriljem Koncertne sezone MAS 2022/23, a u saradnji sa JP Sarajevo i Gradom Sarajevo, te uz podršku Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo.

Ulaz na koncert je slobodan.

Adresa dogadjaja: 
Gradska vijećnica Sarajevo
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona