Gudački kvartet “SA Sinfonietta” nastupio u Umjetničkoj galeriji BiH (11.11.2023.)

U Umjetničkoj galeriji BiH, 11. novembra 2023. godine, održan je koncert Gudačkog kvarteta “SA Sinfonietta“, upriličen kao završnica seminara Ernsta Kovacica, eminentnog violiniste, dirigenta i profesora emeritusa na Univerzitetu za muziku i primijenjene umjetnosti u Beču.

Repertoar je uključio Gudački kvartet br. 1 u A duru, op. 4 Alexandera von Zemlinskog, “Muzički dnevnik“ za gudački kvartet Moamera Balihodžića i Gudački kvartet br. 2 u F duru, op. 92, "Kabardinian" Sergeja Prokofjeva.

Seminar i koncert organizirala je Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Austrijskim kulturnom forumom Sarajevo, Udruženjem za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “SA Sinfonietta“ i Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

 

Foto: Vanja Čerimagić

Adresa dogadjaja: 
Umjetnička galerija BiH
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona