Ispitni rokovi

Raspored ispitnih termina se utvrđuje i objavljuje najkasnije 10 dana do početka ispitnog roka. Svako pomjeranje ispitnog termina mora biti objavljeno do početka ispitnog roka u kojem je termin planiran.

Student podnosi ispitnu prijavu studentskoj službi najkasnije 7 dana do početka ispitnog roka.

Nastavnik odnosno ispitna komisija u prijavu i u index unose ocjenu i datum polaganja, te potpisane prijave dostavljaju studentskoj službi na ovjeru.

Ispiti se obavljaju pismeno, usmeno i praktično, a način polaganja ispita utvrđuje se Nastavnim programom i Pravilima. Ispiti se obavljaju u pet ispitnih rokova, s tim da svaki ispitni rok ima najmanje dva ispitna termina.


NAPOMENA STUDENTIMA: Pravo polaganja ispita u junsko-julskom i septembarskom ispitnom roku imaju svi studenti koji su program predmeta odslušali. Novembarski, januarsko-februarski i aprilski ispitni rok utvrđen je za studente koji nisu položili sve ispite iz prethodne godine, studente koji obnavljaju godinu studija, apsolvente i studente koji prijevremeno završavaju studij.


Ažurirani termini ispita za junsko/julski ispitni rok studijske 2019/2020. godine

Termini ispita za septembarski ispitni rok studijske 2019/2020. godine

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona