Poziv za učešće u multidisiplinarnom autorskom timu u okviru projekta: „Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine“

Projekat Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima u Bosni i Hercegovini (PSP BiH) poziva sve zainteresirane eksperte da se prijave na Poziv za učešće u multidisciplinarnom autorskom timu.

Korištenjem rezultata iz različitih naučnih oblasti za Procjenu stanja, ovaj projekat predstavlja važan korak Bosne i Hercegovine na putu održivog razvoja.

Prema opšteprihvaćenom javnom mišljenju , stanje prirode i prirodnih resursa Bosne i Hercegovine nije zadovoljavajuće. Projekat pod navedenim nazivom je proces kojim će se objediniti i usaglasiti postojeće naučne i tehni čke činjenice o vrijednostima i stanju prirode i prirodnih resursa, o društvenim i razvojnim pritiscima na iste, te o postojećim i poželjnim opcijama upravljanja. Procjenom će se uspostaviti platforma za informisano dono šenje onih odluka koje imaju efekat na stanje prirode i prirodnih resursa, a time i na kvalitet življenja u Bosni i Hercegovini.

Projekat traje do 2023. godine, kad trebaju biti usaglašeni i usvojeni Zaključci za donosioce odluka. Relevantne podatke o projektu možete saznati na www.procjenaprirode.ba, facebook stranici projekta i direktno, upitom na kontakt adrese.

Prvi petodnevni autorski sastanak se planira sredinom mjeseca jula 2020, u odgovarajućem hotelskom smještaju na planini Jahorini. Zbog svih nas zajedno, iskreno se nadamo da će se do tada steći neophodni bezbjedni uslovi za prvo okupljanje autorskog tima.

• U prijavi za učešće u timu autora Procjene, potrebno je dostaviti: (1) Curriculum Vitae (2) bibliografiju i (3) listu realizovanih projekata.

• Poziv za autorski tim ostaje otvoren do 15. maja 2020. godine. Putem e-maila ćete biti obaviješteni o rezultatima prijave i daljem procesu implementacije projekta.

Ljubazno vas pozivamo da svoju prijavu za učešće u multidisciplinarnom ekspertnom timu pošaljete na sljedeće adrese: kontakt@procjenaprirode.ba, ena_simic@yahoo.co.uk i/ili sebarudanovic@gmail.com.

U očekivanju Vaše prijave, želimo Vam dobrodošlicu u autorski tim. Ostanite kod kuće.

 

PSP koordinator

Prof. dr. Senka Barudanović

Centar za ekologiju i prirodne resurse „Akademik Sulejman Redžić“ Univerzitet u Sarajevu

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona