Poziv akademskom osoblju Univerziteta u Sarajevu za prijavu i učešće u Programu obuke iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu (UPS!) objavljuje

POZIV AKADEMSKOM OSOBLJU UNIVERZITETA U SARAJEVU ZA PRIJAVU I UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKE IZ OBLASTI INKLUZIVNOG OBRAZOVANJA

Ured za podršku studentima (UPS!) obavještava akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu da su otvorene prijave za Program obuke iz oblasti inkluzivnog obrazovanja koji se realizira u okviru projekta „Visoko obrazovanje – obrazovanje za sve“ (VOzaSVE/HE4ALL), koji finansira UNICEF.

Program obuke sastoji se od tri modula na koje se akademsko osoblje može prijaviti. Prijava može biti podnijeta za svaki modul pojedinačno, na način da osoba učestvuje u jednom modulu ili u cjelokupnom Programu obuke, tj. u tri modula. Dnevni red će biti dostavljen nakon okončanja roka za prijavu učešća po pojedinačnom modulu.

Prvi modul: Uvod u inkluzivno obrazovanje

Realizacija prvog modula Uvod u inkluzivno obrazovanje planirana je za ponedjeljak 29. 6. 2020. i utorak 30. 6. 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Prijava za učešće u aktivnostima planiranim prvim modulom može biti napravljena putem e-obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/rh4381JgZ5bgZYYE7 najkasnije 25. 6. 2020. do 12:00, odnosno do popunjavanja slobodnih mjesta.

Drugi modul: Kroz zajednički rad do inkluzivne prakse

Realizacija drugog modula Kroz zajednički rad do inkluzivne prakse planirana je za srijedu 1. 7. 2020. i četvrtak 2. 7. 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu. Prijava za učešće u aktivnostima planiranim drugim modulom može biti napravljena putem e-obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/m1tkbUqbsGnZcCUw7 najkasnije 29. 6. 2020. do 12:00, odnosno do popunjavanja slobodnih mjesta.

Treći modul: Okruženje koje potiče individualizirano učenje

Realizacija trećeg modula Okruženje koje potiče individualizirano učenje planirana je za ponedjeljak 6. 7. 2020. i utorak 7. 7. 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu. Prijava za učešće u aktivnostima planiranim trećim modulom može biti napravljena putem e-obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/CkM4wbuBVMsNb7MSA najkasnije 2. 7. 2020. do 12:00, odnosno do popunjavanja slobodnih mjesta.

Unaprijed hvala za vašu zainteresiranost i spremnost da učestvujete u Programu obuke iz oblasti inkluzivnog obrazovanja.
 

 

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona