Nacionalni Erasmus+ informativni dan u Bosni i Hercegovini, 8. novembar 2018.

Nacionalni Erasmus+ informativni dan u Bosni i Hercegovini

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u saradnji sa Delegacijom Europske unije u BiH i Univerzitetom u Sarajevu organizuje Nacionalni Erasmus+ informativni dan u Bosni i Hercegovini koji će se održati u četvrtak, 8. novembra 2018. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.
 
Cilj događaja je promocija aktivnosti Erasmus+ programa u oblasti visokog obrazovanja, uključujući: projekte jačanja kapaciteta, međunarodne kreditne mobilnosti, zajedničke master programe, Žan Mone aktivnosti, s posebnim naglaskom na predstavljanje novog poziva za dostavu projektnih prijedloga iz oblasti visokog obrazovanja. Događaj će promovisati Erasmus+ program te jačanje saradnje i veza između visokoškolskih ustanova i drugih relevantnih aktera iz BiH te partnerskih univerziteta/institucija iz Španije i Litvanije.


Potvrdu učešće za ovaj događaj je potrebno dostaviti putem e-maila na: mahira.zonic@erasmusbih.com, najkasnije do 5. novembra 2018. godine.

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona