Završena radionica Podijelimo znanje 2018

PODIJELIMO ZNANJE 2018

Dana 10. i 11. 5. 2018. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, u okviru 11. festivala Majske muzičke svečanosti održana je druga po redu Kreativna radionica Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Podijelimo znanje 2018. 
Radionica je osmišljena i realizira se na inicijativu saradnika i nastavnika Odsjeka za Muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Ideja i cilj radionice je da se studenticama i studentima Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju ali i studenticama i studentima svih ostalih odsjeka Muzičkih akademija, ponudi prostor u okviru kojeg će, putem 15-minutnih javnih govora međusobno podijeliti svoja promišljanja o muzici, pozitivna iskustva, sfere interesovanja, znanja, vještine koje su stekli tokom muzičkog školovanja.
Ove godine, nakon javnog poziva za radove, u finalni izbor prošlo je 13 tema i 14 izlagača/ica. Učešće su uzele studentice i studenti Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju, Odsjeka za muzikologiju i etnomuzikologiju, Odsjeka za dirigovanje, Odsjeka za klavir, harfu i udaraljke/smjer Udaraljke. Pored studentica i studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu učešće su uzeli i studenti/ce Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Odsjek studija glazbene pedagogije i Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za kompoziciju i teoriju glazbe.
Gost programa bio je trio Lumen, Larisa Horić (violina), Selma Hrenovica (violončelo), Mirza Gološ (klavir).
Radionica Podijelimo znanje 2018 je protekla izuzetno uspješno. Potaknuti tim uspjehom, željno očekujemo novu Radionicu Podijelimo znanje 2019. 
Do novog susreta, 
živjelo znanje i drugarstvo!

Odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona