Svečanim koncertom u sali OMŠ Travnik završeno XXI. Otvoreno federalno natjecanje/takmičenje učenika i studenata glazbe/muzike (19. 4. 2018.)

Svečanim koncertom u sali OMŠ Travnik 19. aprila, završeno je XXI. OTVORENO FEDERALNO NATJECANJE/TAKMIČENJE UČENIKA I STUDENATA GLAZBE/MUZIKE. Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić prigodnim je govorom zatvorio ovo takmičenje, koje je u organizaciji Udruženja muzičkih i baletnih pedagoga FBiH, održano u dva grada Travniku i Novom Travniku, sa preko 1000 učesnika iz osnovnih i srednjih škola te akademija.

Dekan Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Senad Kazić, čestitao je domaćinima na uspješnoj realizaciji svih aktivnosti, te naglasio da se nada da su svi mladi učesnici na ovom takmičenju budući studenti Muzičke akademije, te kako je važno da sva djeca idu u muzičku školu, jer im to pomaže da budu bolji ljudi.

Više na: http://novum.ba/vijest.php?id=23475

Rezultati: http://takmicenje.weebly.com/

 

Adresa dogadjaja: 
SGŠ Novi Travnik / OGŠ Novi Travnik / JU OMŠ Travnik
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona