Studentska radionica Podijelimo znanje (26.4.2017.)

ODSJEK ZA MUZIČKU TEORIJU I PEDAGOGIJU
CENTAR ZA MUZIČKU EDUKACIJU MUZIČKE AKADEMIJE U SARAJEVU

PREDSTAVLJAJU
STUDENTSKU RADIONICU 

PODIJELIMO ZNANJE

Podijelimo znanje je projekt Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju i Centra za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, kreiran na inicijativu nastavnika i saradnika navedenog Odsjeka. Projekt je inicijalno zamišljen kao ciklus radionica unutar kojih će studenti, kroz individualne i grupne prezentacije biti pozvani na kreativno promišljanje, razvoj i prezentaciju stečenih znanja i iskustava iz teorijskih i praktičnih oblasti muzičkog djelovanja. 
Osnovna ideja projekta je da potakne studente muzike na kreativno muzičko mišljenje i ponudi im prostor u kojem ga mogu prezentirati svojim kolegama na inovativan način.
Nastao u ubjeđenju da snagom ideje možemo preispitivati uvriježene stavove i mišljenja, i tako mijenjati svijet oko nas, projekt Podijelimo znanje namijenjen je studentima otvorenog uma, koji su svoju potragu za dubljim razmišljanjima o prirodi, porijeklu, svrsi, funkciji muzičkih pojava spremni podijeliti sa svojim kolegama u formi kratkih govora do 15 minuta.
Stoga će u prvom izdanju ciklusa radionica Podijelimo znanje svoje koncepte spremno i hrabro predstaviti studenti Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju. Pozivamo i studente ostalih odsjeka da uzmu učešće u radionici.

Srijeda, 26. 4. 2017.  u 16.00 sati, soba 2

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival te Sarajevo Chamber Music Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo Chamber Music Festival/Institute

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona