Prof. Branka Vidović (Srednja muzička škola Sarajevo) gošća radionice Podijelimo znanje - Alumni Edition (11. 6. 2019.)

Prof. Branka Vidović (Srednja muzička škola Sarajevo) gošća radionice Podijelimo znanje – Alumni Edition (11. 6. 2019.)

 
U okviru ciklusa Kreativnih radionica Podijelimo znanje 2018/2019, kojeg organizira Odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju, u utorak 11. 6. 2019. s početkom u 10.45 sati u Maloj sali, realizirat će se radionica Podijelimo znanje – Alumni Edition. Predavač je Branka Vidović, profesorica Solfeggia Srednje muzičke škole Sarajevo. Tema Radionice je Sinkopa u jedinici brojanja na primjerima iz instrumentalne literature.

Branka Vidović je svoje školovanje je započela u rodnoj Tuzli, gdje je završila osnovnu školu, osnovnu muzičku i srednju muzičku školu. Dalje muzičko školovanje nastavila je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na Odsjeku za muzičku teoriju i pedagogiju. Diplomirala je na predmetu Solfeggio sa temom Improvizacija kao kreativni čin u oblikovanju cjelovite ličnosti (mentor prof. dr. Vinko Krajtmajer). Paralelno je pohađala i studij na Odsjeku za muzikologiju – smjer Etnomuzikologija. Po završetku studija radila je kao asistent za Solfeggio na Muzičkoj akademiji u Sarajevu – odjeljenje u Tuzli. Osim toga radila je na poslovima muzičkog saradnika i urednika na Televiziji Sarajevo gdje je učestvovala u snimanjima brojnih emisija iz svih oblasti i žanrova muzike, brojnim dokumentarnim filmovima, kao i igranoj seriji i filmu o mostarskom pjesniku Aleksi Šantiću. Od 1996. godine radila je u Osnovnoj muzičkoj školi "Mladen Pozajić" gdje je predavala Solfeggio sa muzičkom teorijom, a 1997. i 1998. godine u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo predaje predmete: Muzički oblici, Muzički folklor, Poznavanje instrumenata  i Audiovizuelna sredstva. Od 2010. godine radi u Srednjoj muzičkoj školi gdje predaje Solfeggio i Muzičku teoriju, a u 2018./2019. godini i Muzički folklor. Od 2003. godine stručna je saradnica u radu s vokalnim ansamblom Etnoakademik na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Bila je predavač za Solfeggio na seminaru u organizaciji Udruženja muzičkih/glazbenih pedagoga FBIH u Dubrovniku 2002. godine. Koordinator je na izradi Nastavnih planova za osnovne i srednje muzičke škole, izabrana od strane Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo 2007. i 2016. godine. Članica je Muzikološkog društva FBiH, Društva za promicanje Funkcionalne muzičke pedagogije R Hrvatske, ICTM-a za Bosnu i Hercegovinu i Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, projekt Podijelimo znanje kreiran je prije tri godine na inicijativu nastavnika i saradnika Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju. Inicijalno zamišljen kao ciklus radionica unutar kojih će studenti Muzičke akademije u Sarajevu biti pozvani na kreativno promišljanje, razvoj svojih ideja i prezentaciju stečenih znanja i iskustava, Radionica je prerasla u projekt međunarodnog karaktera i u nekoliko programski osmišljenih okvira. Jedan od njih je i Podijelimo znanje – Alumni Edition, koji poziva nekadašnje studente Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu da svoja iskustva i znanje podijele s našim sadašnjim studentima.                                                  
 

Pozivamo sve studente Muzičke akademije u Sarajevu da prisustvuju Radionici Podijelimo znanje – Alumni Edition

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona