Predstavnici Bosne i Hercegovine, izabrani od strane Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, nastupili na nedavno održanom najprestižnijem akordeonističkom takmičenju - Trophee Mondial

Predstavnici Bosne i Hercegovine, izabrani od strane Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, nastupili su na nedavno održanom najprestižnijem akordeonističkom takmičenju - Trophee Mondial, koji je i ove godine održan uslijed epidemioloških uslova u online formatu.

Na takmičenju je nastupilo rekordnih 3000 kandidata iz cijelog svijeta, dok su žiri sačinjavali emimentni stručnjaci iz 40 zemalja. Profesorica Šarančić Belma je uzela učešće na takmičenju kao član žirija i delegat Bosne i Hercegovine.

BiH predstavnici su nastupili u kategorijiama International Open trofeja i ostvarili zapažene rezultate. Ensar Đulović i Faris Halilović su se takmičili u petoj kategoriji zajedno sa čak 59 takmičara i osvojili 18 i 30 mjesto.

http://www.cma-accordions.com/chromatic_CMA2021/results_IOT5.php

Izuzetan plasman je ostvario predstavnik Miloš Milivojević koji se takmičio sa 23 kandidata u sedmoj kategoriji te osvojio visoko peto mjesto!

http://www.cma-accordions.com/chromatic_CMA2021/results_IOT7.php

Svim kandidatima, kao i njihovim profesorima upućujemo iskrene čestitke uz želju za uspješnim nastavkom njihove akordeonističke karijere i postizanjem novih rezultata na takmičenjima.

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu nastavlja podržavati mlade umjetnike. Tako će kandidatima koji su predstavljali BiH na Svjetskom trofeju biti omogućeno besplatno pohađanje masterclassova i predavanja na Odsjeku za harmoniku u tekućoj akademskoj godini.

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona