Poziv na predavanja istaknutih dirigenata Hora bečkih dječaka i Superara (11. 6. 2019.)

Muzička akademija i Centar za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Udruženjem “Superar u BiH” organizuju stručnu edukaciju nastavnika/profesora muzičke/glazbene kulture osnovnih općeobrazovnih škola, gimnazija i specijalnih škola iz Kantona Sarajevo, nastavnike/profesore skupnog muziciranja – hor i orkestar osnovnih i srednjih muzičkih/glazbenih škola.

Stručna edukacija održat će se u utorak 11. 6. 2019. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Pozivamo Vas da navedenog dana prisustvujete interaktivnom edukativnom programu sa sljedećim temama i rasporedom: 

14:00 "Music for social change - the spirit of Superar"

Predavač: Andy Icochea Icochea, muzički direktor Superar International

15:00 Pauza

15:30 "From Roots to Revolution in Music education“

Predavač: Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Hora bečkih dječaka

Navedeni predavači će učestvovati i na godišnjem koncertu Superara u BiH, koji će se održati 13. 6. 2019. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 17 sati.

Molimo da nam na mail centarzamuzedu@mas.unsa.ba najkasnije do 6. 6. 2019. godine pošaljete potvrdu Vašeg dolaska, tj. podatke nastavnika/profesora i iz koje škole dolazi, radi lakše organizacije i pripreme certifikata za učešće.

Očekujemo Vas sa velikim zadovoljstvom i nadamo se uspješnom radu!

Dobro došli!

Adresa dogadjaja: 
Sala Srednje muzičke škole Sarajevo

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona