Potpisan ugovor o saradnji između Muzičke akademije i Hayat televizije (10.10.2017.)

Hayat TV omogućit će korištenje svojih prostorija nastavnom osoblju i studentima Muzičke akademije u Sarajevu. Upravo zbog toga Elvir Švrakić, direktor Televizije, i dekan Muzičke akademije, prof dr. Senad Kazić, su u prostorijama Hayat TV-a potpisali ugovor o saradnji.

Ova saradnja bit će od velikog značaja, jer evidentni nedostatak fizičkog prostora predstavljao je problem u radu i djelovanju ove institucije kulture, koja promoviše posebne muzičke vrijednosti. 

Od danas, prostor Hayat TV-a bit će korišten za pripreme i vježbe studenata, probe za koncerte i nastupe, kao i ostale redovne nastavne aktivnosti, a ova saradnja će zasigurno doprinijeti razvoju kulture u BiH.

(Preuzeto sa hayat.ba / Foto: Hayat)

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona