Potpisan ugovor o saradnji između Muzičke akademije i Hayat televizije (10.10.2017.)

Hayat TV omogućit će korištenje svojih prostorija nastavnom osoblju i studentima Muzičke akademije u Sarajevu. Upravo zbog toga Elvir Švrakić, direktor Televizije, i dekan Muzičke akademije, prof dr. Senad Kazić, su u prostorijama Hayat TV-a potpisali ugovor o saradnji.

Ova saradnja bit će od velikog značaja, jer evidentni nedostatak fizičkog prostora predstavljao je problem u radu i djelovanju ove institucije kulture, koja promoviše posebne muzičke vrijednosti. 

Od danas, prostor Hayat TV-a bit će korišten za pripreme i vježbe studenata, probe za koncerte i nastupe, kao i ostale redovne nastavne aktivnosti, a ova saradnja će zasigurno doprinijeti razvoju kulture u BiH.

(Preuzeto sa hayat.ba / Foto: Hayat)

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival te Sarajevo Chamber Music Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo Chamber Music Festival/Institute

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona