Počela manifestacija 2. Dani muzikologije i etnomuzikologije

Manifestacija 2. Dani muzikologije i etnomuzikologije svečano je otvorena u velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine prigodnim obraćanjem prof. dr. Tamare Karača Beljak, prorektorice za umjetnost, umjetničkoistraživački rad, kulturu i sport Univerziteta u Sarajevu i predsjednice ICTM Nacionalnog komiteta u Bosni i Hercegovini. Prvo predavanje na temu Muzika i identitet na primjeru bosanskohercegovačke dijaspore u Švedskoj održala je acc. prof. dr. Jasmina Talam.

Naredno predavanje održat će se 29.03.2023. godine u 14,00 u Sali Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Istraživanje na temu Razvoj bosanskohercegovačke etnomuzikologije predstavit će prof. dr. Tamara Karača Beljak.

Manifestacija će trajati od 26.03.-25.05.2023. godine i obuhvatit će više različitih programskih sadržaja – predavanja, naučni skup i izložbu u čast 120 godina rođenja akademika Cvjetka Rihtmana. Predavanja će se održavati u velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine sa početkom u 14,00. Naučnim skupom i izložbom u čast 120 godina rođenja akademika Cvjetka Rihtmana 25.05.2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu otvorit će se i Dani umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

 

Ulaz na sve događaje je slobodan.

Adresa dogadjaja: 
Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona