Masterclass i predavanje za studente harmonike profesora Corrado Rojac sa Konzervatorija "Giuseppe Tartini" Trst, Italija (14. 5. 2018.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu organizovat će masterclass i predavanje za studente harmonike, koja će održati profesor Corrado Rojac sa Konzervatorija "Giuseppe Tartini" iz Trsta, Italija.

Predavanje na temu "Harmonika i metodika za harmonijum sa mijehom Giuseppe Greggiati-a", održat će se u ponedjeljak, 14. maja u Maloj sali Muzičke akademije (soba br. 10) od 16.30 sati.

Masterclass za studente Odsjeka za harmoniku trajat će od 15. maja do 18. maja u prostorijama Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona