Masterclass i koncert gostiju iz Osijeka, Akademija za umjetnost i kulturu (8. 3. 2019.)

Centar za muzičku edukaciju Muzičke akademije u Sarajevu u saradnji sa Odsjekom za solo pjevanje organizovao je masterclass iz solo pjevanja, u petak 8. 3. 2019. godine u 15.00 sati u Maloj sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, koji je održao prof. Berislav Jerković sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Na masterclassu su učestvovali učenici solo pjevanja Srednje muzičke škole u Sarajevu, te studenti Odsjeka za solo pjevanje Muzičke akademije u Sarajevu.
Isti dan u 19.00 sati u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adila Zulfikarpašića održan je koncert studenata solo pjevanja sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Na programu su bile operne arije, dueti i ansambli iz opera Carmen, Bal pod maskama, Tannhäuser, Don Giovanni, Čarobna frula itd.

 

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu / Bošnjački institut
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona