Koncert gudačkog kvarteta “SA Sinfonietta” – (11.11.2023.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA) sa zadovoljstvom najavljuje koncert gudačkog kvarteta “SA Sinfonietta” koji će biti upriličen u subotu, 11. novembra 2023. godine u 19:00 u Umjetničkoj galeriji BiH kao završnica seminara Ernsta Kovacica, eminentnog violiniste, dirigenta i profesora emeritusa na Univerzitetu za muziku i primijenjene umjetnosti u Beču.

Na programu SA Sinfoniette naći će se Gudački kvartet br. 1 u A duru, op. 4 Alexandera von Zemlinskog, “Muzički dnevnik” za gudački kvartet Moamera Balihodžića i Gudački kvartet op. 92, br. 2, “Kabardinian” Sergeja Prokofjeva.

Gudački kvartet “SA Sinfonietta” čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU. Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvarteta “SA Sinfonietta” je na izvođenju djela savremenih i bosanskohercegovačkih kompozitora.

Koncert organizira Muzička akademija UNSA u saradnji sa Austrijskim kulturnom forumom Sarajevo, Udruženjem za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije “SA Sinfonietta” i Federalnim ministarstvom kulture i sporta.

Ulaz na koncert je slobodan.

Adresa dogadjaja: 
Umjetnička galerija BiH
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona