POZIV akademskom (nastavnom i nenastavnom) osoblju Univerziteta u Sarajevu za prijavu i učešće u programu obuke iz oblasti inkluzivnog obrazovanja

Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu (UPS!) objavljuje

 

POZIV AKADEMSKOM (NASTAVNOM I NENASTAVNOM) OSOBLJU UNIVERZITETA U SARAJEVU ZA PRIJAVU I UČEŠĆE U PROGRAMU OBUKE IZ OBLASTI INKLUZIVNOG OBRAZOVANJA

 

Ured za podršku studentima (UPS!) obavještava akademsko (nastavno i nenastavno) osoblje Univerziteta u Sarajevu da su otvorene prijave za Program obuke koji se realizira u okviru projekta Visoko obrazovanje - obrazovanje za sve (VOzaSVE/HE4ALL), koji je finansiran od strane UNICEF-a.

Program obuke se sastoji od tri modula na koje se akademsko osoblje može prijaviti. Naglašavamo da se prijava može podnijeti za svaki modul pojedinačno, kao i na sva tri modula u cjelini. Agenda će biti dostavljena nakon okončanja roka za prijavu učešća.

Prvi modul Uvod u inkluzivno obrazovanje će biti realiziran u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu u srijedu, 11.09.2019. i u četvrtak, 12.09.2019. godine.

Molimo da prijavu za učešće na ovom modulu napravite putem e-obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/tQ1RbTzgQWGjPoGK9 do četvrtka, 05.09.2019. godine do 12:00 (napomena: link za prijavu će biti otvoren do popunjavanja slobodnih mjesta, što znači da može biti zatvoren i prije navedenog termina ukoliko slobodna mjesta budu popunjena).

Drugi modul Kroz zajednički rad do inkluzivne prakse će biti realiziran u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu u srijedu, 18.09.2019. i u četvrtak, 19.09.2019. godine.

Molimo da prijavu za učešće na ovom modulu realizirate putem e-obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/cBabRQHni7TeLEUU9 do četvrtka, 12.09.2019. godine do 12:00 (napomena: link za prijavu će biti otvoren do popunjavanja slobodnih mjesta, što znači da može biti zatvoren i prije navedenog termina ukoliko slobodna mjesta budu popunjena).

Treći modul Okruženje koje potiče individualizirano učenje će biti realiziran u Centru za interdisciplinarne studije- Kampus Univerziteta u Sarajevu u srijedu, 25.09.2019. i u četvrtak, 26.09.2019. godine.

Molimo da prijavu za učešće na ovom modulu realizirate putem e-obrasca na sljedećem linku: https://forms.gle/HWpP3PBX1R1sjtDG9 do četvrtka, 19.09.2019. godine do 12:00 (napomena: link za prijavu će biti otvoren do popunjavanja slobodnih mjesta, što znači da može biti zatvoren i prije navedenog termina ukoliko slobodna mjesta budu popunjena).

Program obuke za akademsko osoblje iz oblasti inkluzivnog obrazovanja se realizira uz podršku UNICEF-a.

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona