Studenti Muzičke akademije učestvovali na drugom međunarodnom Forumu studenata scenskih umetnosti Fakulteta scenskih umetnosti u Beogradu (FSSU)

U okviru projekta Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, Razvoj kompetencija studenata muzike i realizacija sistema cjeloživotnog učenja u muzičkom obrazovanju kroz Ciklus kreativnih radionica Podijelimo znanje 2019/2020, kojeg finansira Kanton Sarajevo – Ministarstvo za obrazovanje i kulturu, a u saradnji sa Centrom za muzičku edukaciju Muzičke akademije Sarajevo Univerziteta u Sarajevu, uspješno je realiziran planirani programski okvir Kreativna radionica Podijelimo znanje 2019/2020 – Studenti MAS u gostima. Studenti Muzičke akademije su učestvovali na drugom međunarodnom Forumu studenata scenskih umetnosti Fakulteta scenskih umetnosti u Beogradu (FSSU) od 25. do 27. septembra 2019. godine.

Silvana Jakupović i Damir Dajić, student/ica II Ciklusa studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju, održali su interaktivno izlaganje/radionicu Fonomimikom do zajedničkog muziciranja. Ana-Marija Tomić, studentica četvrte godine I Ciklusa studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, Odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju, održala je izlaganje/radionicu Zajedničko muziciranje kroz mjuzikl kao praksa interaktivne aplikacije predmeta muzičke teorije i pedagogije.

 

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona