Radionice za učenike i profesore – Bihać (9.-11.3.2017.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu nastavlja uspješnu saradnju sa muzičkim školama širom BiH.


U Umjetničkoj školi u Bihaću su od 9. do 11. marta 2017. održane radionice za učenike i profesore Klavirskog i Violinskog odsjeka koje su vodile ass. Ilma Hodović i doc. Azra Medić.


Prigodan popodnevni koncert održale su u petak, 10. marta na kome su izvele sljedeći program: F. Chopin Nocturno op. 48 br. 1 c-mol, F. Schubert Sonatina za violinu i klavir op. 137 br. 1 D-dur, B. Bartok Rumunski plesovi za violinu i klavir i J. Cage Bacchanale za preparirani klavir.


Učesnici radionice su bili svi zainteresovani učenici i nastavnici, a posebno učenici koji se pripremaju za XX Federalno takmičenje koje će se održati u mjesecu aprilu u Čitluku.


Direktor Umjetničke škole u Bihaću Jasmin Čustić izrazio je zadovoljstvno odličnom saradnjom sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i dekanom prof. dr. Senadom Kazićem.

 

Adresa dogadjaja: 
Bihać
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona