Promocija nosača zvuka "Uspavanke iz Bosne i Hercegovine" – terenski snimci iz serijala emisija BH radija 1 "Selu u pohode" (11. 12. 2019.)

U srijedu, 11. 12. 2019. godine, na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu će se održati promocija nosača zvuka Uspavanke iz Bosne i Hercegovine – terenski snimci iz serijala emisija BH radija 1 Selu u pohode. Publikacija je nastala u sklopu projekta Dijalog za budućnost, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat Dijalog za budućnost se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Ovaj materijal realiziran je povodom 15 godina emitovanja pomenutog radijskog serijala. Promocija se realizira uz podršku Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, Odsjeka za muzikologiju i etnomuzikologiju i Centra za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Dobro došli!

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona