Poziv za učešće u Internacionalnoj kreativnoj studentskoj radionici Podijelimo znanje 2019/2020

Drage studentice i studenti,

Odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu je u školskoj 2019/20. godini inicirao razvojno-istraživački projekt pod nazivom „Razvoj kompetencija studenata muzike i realizacija sistema cjeloživotnog učenja u muzičkom obrazovanju kroz Ciklus kreativnih radionica Podijelimo znanje 2019/2020“, koji je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo prepoznalo kao projekt od posebnog interesa. Naša i vaša, sad već tradicionalna Internacionalna kreativna studentska radionica Podijelimo znanje pronalazi i u okviru ovog projekta svoje zasluženo mjesto. No, aktivni u našoj želji da studentima omogućimo da svoje ideje o muzici promišljaju, razvijaju i prezentiraju iz različitih uglova, ove godine surađujemo s kolegicama i kolegama s Odsjeka za klavir, harfu i udaraljke, te naš standardni program proširujemo posebnim izdanjem Internacionalne kreativne studentske radionice Podijelimo znanje 2019/20 – Piano Edition.

Osnovna ideja projekta je da potakne studente/ice muzike na kreativno muzičko mišljenje o prirodi, porijeklu, svrsi, funkciji muzičkih pojava i ponudi im prostor u kojem ga mogu prezentirati svojim kolegama i kolegicama na inovativan način u formi kratkih indivdualnih ili grupnih prezentacija. Oba izdanja će se održati na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u periodu od 12. do 16. 05. 2020. uz gostovanje domaćih i internacionalnih stručnjaka koji će svoja iskustva i znanja podijeliti upravo s vama – studentima muzike.

Sve potrebne informacije za učesnike/ce Internacionalne kreativne studentske radionice Podijelimo znanje 2019/2020 istaknute su u prilogu posta.

Dobro nam došli!

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona