Muzička akademija UNSA najavljuje Koncertnu sezonu 2020/2021.

                                   Muzička akademija UNSA najavljuje Koncertnu sezonu 2020/2021.

 

S početkom akademske godine, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu u okviru svoje umjetničke produkcije najavljuje novu, Koncertnu sezonu 2020/2021. Nastavnici, saradnici, studenti i prijatelji Akademije i ove su godine koncipirali desetine koncertnih događaja koji će, unatoč pandemijskim uslovima, održati kontinuitet života umjetničke muzike u Sarajevu i drugim gradovima BiH.

Ovim Muzička akademija odgovorno nastavlja svoju aktivnost najaktivnijeg organizatora koncerata umjetničke muzike u Sarajevu, ali i BiH, koji godišnje producira i publici predstavi oko 50 koncerata individualnih umjetnika, kamernih sastava, orkestara, hora, uz druge umjetničke i naučne javne projekte.

Koncertna sezona 2020/2021. bit će svečano otvorena u petak 23. oktobra u Domu oružanih snaga BiH s početkom u 19.00 sati koncertom najboljih studenata instrumentalnih Odsjeka, te Odsjeka za kompoziciju i za solo pjevanje.

Predstojeći koncerti publici će predstaviti umjetničko djelovanje profesora, studenata i gostiju Akademije, kao i Akademijine vokalne i instrumentalne ansamble.

Među najavljenim događajima tokom mjeseca novembra i decembra su i koncertno predstavljanje knjige „Alexander tehnika u akordeonizmu“ profesorice Belme Šarančić, recital pijanistice i profesorice Azre Medić, te koncerti violončeliste Krešimira Lazara i pijaniste Domagoja Guščića. U saradnji s Goethe-Institutom u pripremi je i svečani koncert u čast obilježavanja 250 godina rođenja Ludwiga van Beethovena, s praizvedbama djela bh. kompozitora komponovanih posebno za ovu priliku, profesora Ališera Sijarića i profesora Dine Rešidbegovića.

Kako trenutna epidemiološka situacija ne dopušta skupove brojnije od trideset osoba u zatvorenom prostoru, samo će mali broj ljubitelja muzike, uz poštivanje obaveznih mjera, imati prlilku da koncertima prisustvuje uživo. Upravo zbog toga, Muzička akademija priprema i paralelni program Koncertne sezone na online platformi, koja će ostvarenja naših vrhunskih muzičara učiniti dostupnim najširoj publici.

Informacije o terminima i linkovima koncerata bit će distribuirani putem medija, te zvanične web stranice Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i njenih društvenih medija.

Koncerti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u 2020-2021. godini ostvaruju se uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti.

 

Koncertna Sezona MAS

Josipa Stadlera 1/II, 71000 Sarajevo

T: +387 33 200 299

M: +387 62 341 281

E: koncertna.sezona@mas.unsa.ba

FB: Koncertna Sezona

www.mas.unsa.ba

 

 

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona