MAS ima zlatnu i bronzanu medalju sa 69. Svjetskog trofeja harmonike!

Studenti Muzičke akademije u Sarajevu Azmir Halilović, Danijel Lovrić i Asmir Hamzić u klasi prof. Belme Šarančić Nahodović uzeli su učešće na 69. Svjetskom trofeju harmonike koji je ove godine održan u Louleu, Portugal u periodu od 3. - 10. 11. 2019. godine. 

Takmičeći se kao trio Inat u kategoriji Senior chamber classique sa kamernim sastavima iz Rusije, Ukrajine, Kine, Poljske i Hrvatske studenti su osvojili treće mjesto i pehar. Azmir Halilović je pobijedio  u kategoriji Accordion singer i osvojio pehar. Ocjenjivao ih je petnaestočlani žiri svjetskih eminentnih pedagoga i izvođača. 

Muzička akademija u Sarajevu je po prvi put imala svog delegata na takmičenju. Profesorica Belma Šarančić Nahodović je predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao član žirija u prestižnoj katerogiji Svjetskog trofeja, Senior classique. 

Adresa dogadjaja: 
Loule, Portugal
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona