Kreativna radionica Podijelimo znanje 2019/2020 – Iz druge perspektive u posjeti Studentskom festivalu dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo 2019 (25. 10. 2019.)

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu su 25. oktobra 2019. godine posjetili Studentski festival dizajna i vizualnih komunikacija POP UP! Sarajevo 2019, koji je od 24. do 26. oktobra 2019. godine održan u kinu Meeting Point i na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Posjeta studenata Muzičke akademije je organizirana u sklopu programskog okvira Ciklusa kreativnih radionica Podijelimo znanje 2019/2020 – Iz druge perspektive koji je realiziran u okviru projekta Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu „Razvoj kompetencija studenata muzike i realizacija sistema cjeloživotnog učenja u muzičkom obrazovanju kroz Ciklus kreativnih radionica Podijelimo znanje 2019/2020“, u saradnji sa Centrom za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, te finansiran od strane Ministarstva za obrazovanje i kulturu Kantona Sarajevo.

Festival POP UP! 2019. je iniciran od strane studenata Odsjeka za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, te organiziran i realiziran kao trodnevni festival namijenjen kako studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, tako i svim mladim kreativcima u BiH. Ovogodišnji festival obuhvatio je raznolik spektar aktivnosti kao što su predavanja, radionice, Pecha Kucha prezentacije i izložbe. Svoja iskustva o procesu rada i uvid u tajne vlastite profesije predstavilo je pet eminentnih predavača (Amila Hrustić, Slavimir Stojanović, Omer Halilhodžić, Mirko Ilić i Hasan Bajramović), dok je u dvije festivalske večeri šesnaest mladih kreativaca individualno ili u paru predstavilo svoja dosadašnja profesionalna dostignuća u specifičnom formatu Pecha Kucha – prezentacijama sačinjenim od 20 slajdova po 20 sekundi. Studenti Muzičke akademije su bili gosti drugog dana festivala, kada su imali priliku prisustvovati predavanjima poznatih grafičkih dizajnera Slavimira Stojanovića i Omera Halilhodžića, te Pecha Kucha Night 2.

Adresa dogadjaja: 
Akademija likovnih umjetnosti i Kino Meeting Point Sarajevo
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona