Klavirska radionica/masterclass profesora Libora Novaceka (17. i 18. 3. 2020.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu

 

Odsjek za klavir, udaraljke i harfu – Smjer klavir

 

Centar za muzičku edukaciju MAS

 

Erasmus+

 

NAJAVLJUJE RADIONICU / MASTERCLASS

 

17. i 18. mart 2020. │ Muzička akademija │ Mala sala │ 10:00 do 16:00 sati

 

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu (MAS), Odsjek za klavir, udaraljke i harfu – Smjer klavir ima čast i zadovoljstvo da uz podršku Erasmus+ programa i Centra za muzičku edukaciju MAS organizira klavirsku radionicu/masterclass profesora Libora Novaceka, izuzetnog pijaniste i profesora klavira na Univerzitetu za muziku i umjetnost u Grazu kao i na Konzervatoriju u Pragu.

Aktivno učešće na radionici je predviđeno za deset studenata klavira MAS, dok je pasivno učešće na radionici otvoreno za sve zainteresirane profesore, nastavnike i ljubitelje muzike. Učešće na radionici je besplatno.

Radionica će se održati 17. i 18. marta 2020. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u Maloj sali (soba br. 10) u periodu od 10 do 16 sati.

Svi učesnici/ce će dobiti potvrde o učešću koje će pripremiti Centar za muzičku edukaciju MAS te Vas stoga molimo da mailom potvrdite dolazak, kao i da navedete puno ime i prezime učesnika/ca kako bismo na vrijeme pripremili potvrde. Hvala.

 

Dobro došli!

 

Za dodatne informacije obratiti se na jednu od ponuđenih mail adresa:

emina.begic@mas.unsa.ba │red. prof. mr. Emina Begić, šefica Odsjeka za klavir, udaraljke i harfu

azra.medic@mas.unsa.ba │ doc. mr. Azra Medić

centarzamuzedu@mas.unsa.ba │ doc. dr. Nerma Hodžić-Mulabegović

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona