Gala koncert "Muzički dijalog za 10" (20. 5. 2019.)

Gala koncert završnice Projekta „Muzički dijalog za 10“ 

Gala koncert završnice projekta „Muzički dijalog za 10“ implementiranog uz podršku UN platforme "Dijalog za budućnost", zajedničke inicijative UN-a i Predsjedništva BiH održat će se u ponedjeljak, 20. maja 2019. u 15.00 sati u Vijećnici grada Sarajeva. 
Prvi dio projekta je realizovan kroz turneju Muzičke akademije, u sklopu koje su profesori, saradnici i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, u periodu februar/mart 2019. godine obišli devet bosanskohercegovačkih gradova (Mostar, Trebinje, Travnik, Bugojno, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Brčko i Tuzla) te održali preko 50 masterclassova sa 300 đaka muzičkih škola i 9 cjelovečernjih koncerata pred ukupno 1.200 ljudi.
Na Gala završnici Projekta, odabrani đaci, učesnici masterclassova, iz svih 9 bosanskohercegovačkih gradova, će doći u Sarajevo i zajedno sa studentima i saradnicima MAS održati zajednički nastup u Vijećnici grada Sarajeva, kao direktnu realizaciju istinskog Muzičkog dijaloga za 10. Posebno za tu priliku, kompozitori MAS, Dino Rešidbegović i Hanan Hadžajlić su iskomponovali djelo „Transcultural etude“ koja će se praizvesti tog dana.
Koncert će ujedno biti održan i povodom proslave jubileja 70 godina Univerziteta u Sarajevu i Dana osnivanja Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

 

Muzička akademija u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu

 
12. FESTIVAL MAJSKE MUZIČKE SVEČANOSTI

 

GALA KONCERT "MUZIČKI DIJALOG ZA 10"

 

povodom 70 godina UNSA, Dana MAS i završnice projekta "Muzički dijalog za 10" 


Učesnici: učenici muzičkih/glazbenih škola BiH, studenti i saradnici MAS 


Dirigent: Emir Mejremić


Na programu djela: J. S. Bacha, W. A. Mozarta, G. Mahlera, S. Rahmanjinova, M. Gangija, J. Tiensuua i praizvedba "Transcultural etude no. 1i 2" Hanan Hadžajlić i Dine Rešidbegovića

 

Vijećnica, 20. maj 2019. u 15.00 sati

 

Pozivnice koje su ujedno i karte za koncert mogu se preuzeti na portirnici Muzičke akademije u Sarajevu u petak 17. 5. do 21.00 sat, subotu 18. 5. od 9.00-13.00 sati i u ponedjeljak 20. 5. od 9.00-13.00 sati !!!

Adresa dogadjaja: 
Vijećnica, Sarajevo
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona