13. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ “MUZIKA U DRUŠTVU”: INFO + LINKS

Poštovani učesnici 13. Međunarodnog simpozija “Muzika u društvu”,

 

Sa zadovoljstvom vas podsjećamo da će direktan pristup sjednicama za sudionike i goste biti moguć putem platforme Zoom, sa sljedećim pristupnim linkom:

Topic: 13th Musicological Symposium "Music in Society"

Link: https://us02web.zoom.us/j/86474879374

 

Za publiku, pored Zooma, stream cijelog programa će biti dostupan i na YouTube kanalu Muzikološkog društva (MD FBIH), te na Facebook stranici MDFBIH.

U prilogu možete preuzeti program Simpozija i knjigu abstrakata u formatu prilagođenom za računar ili za mobitel i tablet.

Više detalja i informacija o pristupu nalazi se u tekstu ispod.

Dobrodošli!

 


Organizacioni odbor 13. Međunarodnog simpozija “Muzika u društvu”

 

INFORMACIJE O PRISTUPU:

 

Učesnike koji nam se pridružuju u Sarajevu dočekat ćemo u srijedu ujutro na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu (Josipa Stadlera 1, II sprat). Registracija je planirana od 8.00 do 11.00, prva sjednica radionice Music Research Begins with the Rs od 9.00 do 10.30, dok prva radna sjednica Simpozija započinje u 11.00 sati.

 

Cjelokupan program prvog i četvrtog dana Simpozija odvija se na Muzičkoj akademiji, dok će drugog i trećeg dana radne sjednice biti održane u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, te Zemaljskom muzeju BiH. Pomenute lokacije naznačili smo u programu Simpozija, a možete ih pronaći i prateći linkove navedene u nastavku.

 

Učesnike koji nam se pridružuju putem Zooma obavještavamo da je pristupni link sljedeći:

Topic: 13th Musicological Symposium “Music in Society"

Link: https://us02web.zoom.us/j/86474879374

 

Putem ovog linka, koji je otvoren sva četiri dana Simpozija, programu pristupaju i učesnici i publika, u objavljenim terminima po centralnoevropskom vremenu (CET).

Pokretanjem linka pojavit će se prozor s prostorom za upisivanje imena i prezimena, te email adrese za eventualnu verifikaciju. Molimo Vas da u tu rubriku upišete Vaše puno ime i prezime, kakvo će se pojaviti na ekranu koji će vidjeti učesnici. Po pristupu sesiji, molimo Vas da uključite kameru. U ovoj fazi bit ćete u statusu posmatrača, te nećete imati mogućnost reprodukcije videa i audija.

U trenutku kada evidentira učesnike sesija u publici, i kad nastupi vrijeme za njihovo priključivanje panelu, administrator će ih promovirati u panelistu, uz prethodnu usmenu najavu. U ovom trenutku se panelista pojavljuje pred publikom s uključenom kamerom i mikrofonom. Panelisti će imati omogućenu opciju “share screen” i opcije uobičajene za Zoom komunikacije.

Nakon sesije, administrator će paneliste vratiti u poziciju posmatrača. Posmatrači koji se budu željeli uključiti u diskusiju moći će zatražiti riječ slanjem poruke u prozoru Q&A ili davanjem znaka (“podizanje ruke”).

 

Linkovi za publiku su dostupni na web stranicama Muzikološkog društva www.muzikolosko-drustvo.ba i Muzičke akademije www.mas.unsa.ba.

 

Live stream cijelog Simpozija bit će dostupan na YouTube kanalu Muzikološkog društva – MD FBIH, te na Facebook stranici – Muzikološko društvo.

 

Stojimo Vam na raspolaganju sve vrijeme. Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nam se obratiti na: symposium@muzikolosko-drustvo.ba ili putem telefona: +387 62 204 906 ili +387 62 971 174.

 

LOKACIJE / LOCATIONS

 

PRISTUPNI LINK:

Link: https://us02web.zoom.us/j/86474879374

 

MAS UNSA

Univerzitet u Sarajevu – Muzička akademija

University of Sarajevo – Academy of Music

Josipa Stadlera 1/II

https://goo.gl/maps/dPUXLFLE3Tm3RVBc8

 

UNSA

Univerzitet u Sarajevu – Rektorat

University of Sarajevo – Rectorate

Obala Kulina bana 7/II

https://goo.gl/maps/WChGp8QbaFehynuR6

 

GHB

Gazi Husrev-begova biblioteka

Gazi Husrev-bey’s Library

Ulica Gazi Husrev-begova 46

https://goo.gl/maps/QqVbv6riL7rtRbuF8

 

ZMBIH

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine

National Museum of Bosnia and Herzegovina

Zmaja od Bosne 3

https://goo.gl/maps/Vpu2NGe3sSH8nFXu6

 

SJEDIŠ̌TE SIMPOZIJUMA

SYMPOSIUM HEADQUARTERS

MAS UNSA
Muzikolos
̌ko društvo
Musicological Society
Univerzitet u Sarajevu – Muzic
̌ka akademija University of Sarajevo – Academy of Music Josipa Stadlera 1/II
Mob. / Whatsapp. / Viber: +387 62 204 906

https://goo.gl/maps/dPUXLFLE3Tm3RVBc8

symposium@muzikolosko-drustvo.ba

www.muzikolosko-drustvo.ba

 

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona