Svečano otvorenje Koncertne sezone 2017./2018. - Koncert Students on Stage

SVEČANO OTVORENJE KONCERTNE SEZONE 2017./2018. MUZIČKE AKADEMIJE UNIVERZITETA U SARAJEVU

KONCERTOM STUDENTS ON STAGE!

 

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu ponosno najavljuje nastavak Koncertne sezone, projekta kojeg uspješno organizira i realizira već pet godina. U okvirima ovogodišnje Koncertne sezone, čija realizacija se veže uz 2017./2018. akademsku godinu, bit će organizovano preko 30 koncertnih i umjetničkih dešavanja koja u prvom planu obuhvaćaju koncerte studenata, profesora i akademskih ansambala. Treba istaći da će kroz niz pomenutih koncertnih aktivnosti biti prezentiran rad svih Odsjeka ove visokoškolske institucije, te upriličeno više renomiranih festivalskih izdanja.

Pored organizacije koncerata na već poznatim lokacijama kao što su Sala Srednje muzičke škole u Sarajevu, Dom OSBiH, Bošnjački institut - Fondacija Adila Zulfikarpašića, te Narodno pozorište Sarajevo, Koncertna sezona će se ove godine realizirati i u dva nova koncertna prostora. Jedan od njih je prostor novootvorenog regionalnog centra urbane kulture Mikser House-a, u kojem će biti upriličeno i svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja Koncertne sezone. Pomenuto otvorenje je osmišljeno u vidu koncertne večeri pod nazivom Students on Stage na kojem će zazvučati djela Ludwiga van Beethovena, Frederica Chopina, Claudea Debussya, Richarda Wagnera, Astora Piazzolle, Vladimira Zubickog, te mlade i uspješne bh. akordeonistice i studentice Odsjeka za kompoziciju Kaće Hadžifejzović.

S ciljem edukacije šire publike, ali i omogućavanja jedinstvenog umjetničkog doživljaja, koji je u kontekstu promoviranja istinskih umjetničkih vrijednosti bosanskohercegovačkoj javnosti prijeko potreban, ulaz na koncert je besplatan. Koncert je zakazan za četvrtak, 23. 11. 2017. godine u prostorijama Mikser House-a s početkom u 18.00 sati. Pridružite nam se!

 

Koncert

Students on Stage

23. 11. 2017. u 18.00 sati 

Mikser House, Kolodvorska 12 

 

 

 

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona